01 november 2007

Sounders herrar svänger mer än deras dam.

I juli släppte Sounders egenproducerade skivan "Guld" (S-Records) som bjuder på en hel del Elvis, några väl valda bugglåtar och ett par tre originallåtar.
1975 startades Kungälvsbandet Sounders. Idag finns ingen av original-medlemmarna med, men André som stått för en stor del av sången sedan han blev fast medlem 1977 är still going strong. Han har en personlig röst, ibland är det svårt att avgöra om han sjunger helt rent, men det kan jag bortse från då han fortfarande låter engagerad när han använder den.

Det är många covers, hela 11 av de totalt 14 spåren. Men det är helt okej versioner de bjuder på även om det inte är några djärva nyskapande arrangemang. Men det svänger gott om buggfavoriter som Mavericks "All you ever do is bring me down", Leroy van Dykes gamla hit "Walk on by" och "Du är guld för mig" (I'm not that kind of guy), den senare inspelad av Schytts 1999 på plattan "Ett fenomen" (Mariann). Jag återupptäcker "Vem vet" (I might) som Matz Bladhs spelade in med Göran Lindberg redan 1991, en riktigt bra låt som håller än, en personlig favorit på skivan.

På Sounders hemsida kan man läsa om bandets historia från 1975 fram till idag. Bland annat om perioden då självaste Lasse Lönndahl var gästsolist i bandet. Vidare kan
man om man inte visste det innan få reda på att Kenny Samuelsson, som sköter gitarr och en del av sången i Streaplers numera, värvades från just Sounders.

Under flera omgångar har bandet gjort Elvis-shower och det märkas också på skivan, det bjuds på fina versioner av b.la. "Such a night" och "Can't help falling in love". På den sistnämnda spricker dock Andrés röst något på slutstrofen, men fram tills dess är det riktigt njutbart.
På tidigare produktioner har det också varit med en och annan Elvis-goding och jag minns särskilt ett medley på skivan "Vänner" från 1990 som svänger gött än idag...

Den enda låt på skivan som jag inte gärna lyssnar på är Åsa Henrikssons version av "Ännu en vacker dag". Inte för att jag inte gillar låten, det är tvärtom en av mina absoluta favoriter bland Lotta Engbergs många inspelningar. Anledningen är snarare att Åsa inte lyckas nå upp till Lottas nivå, men å andra sidan är det få som når upp till samma nivå som en av dansbandsvärldens genom tiderna största röster.

Däremot gör Åsa en klart godkänd insats i originallåtarna "I en känsla utan ord" och "Om du kommer", men kanske inte mer än så tyvärr....

Foto: www.sounders.se

Inga kommentarer: