27 november 2007

Att blogga eller inte blogga, det är frågan!

Du kanske undrar vad som har hänt. Har jag gett upp? Har jag slutat älska dansband och dansbandsmusik. Åh nej aldrig är svaret. Det är bara tiden som plötsligt saknas. Det är så mycket man måste och så mycket man vill och tiden vill inte räcka till.... Därför har jag bestämt mig för att lägga bloggen på is ett tag så får vi se vad som händer. Tack till dig som besökt sidan och jag hoppas jag kan locka dig tillbaka den dan jag får den tid och lust som krävs för att hålla blogg-grytan kokande.

God jul! // Robban

08 november 2007

Thorlefs bjuder upp till dans i radion imorgon kväll.

Imorgon kväll 20.30 bjuds det åter upp till dans i Sveriges radio P4. Programmet Kalas bjuder på en dryg timme med en av Sveriges genom tiderna största orkestrar.
Grunden till Thorleifs lades redan 1962 och frontfiguren som gett namn åt orkestern Thorlef Torstensson har varit med ända sedan dess. Det är det inte många band som kan stoltsera med, den enda jag direkt kommer att tänka på är Hasse Carlsson från Flamingokvintetten. Flamingo är för övrigt aktuella med en ny skiva som släpps på fredag nästa vecka.

Vi kan säkert förvänta oss många melodier från aktuella plattan som just nu ligger på 8:e plats på Albumlistan läser jag på Aftonbladets hemsida. Självklara hits som "Gråt inga tårar", förra århundradets dansbandslåt framröstad av P4:s lyssnare. Och säkert en del av de nya, kommande hitlåtarna som "Låt mig bli din egen ängel" och "Sakna men aldrig glömma". En lyssnar-fest blir det nog hursomhelst.

I väntan på programmet imorgon lyssnar jag på Thorleifs många plattor och njuter av en av dansbandssvängens mest karaktäristiska röster. Nedan följer en lista med mina absoluta Thorleifs-favoriter:



- INGA MÖRKA MOLN - En av favoriterna på plattan "Med dej vill jag leva" från 1992. Glittrade upptempo melodi som jag inte lyckats spela sönder ännu, trots idoga försök. Inte ett regnmoln i sikte, bara lätta skyar i en helt förtjusande melodi skriven av hitmaskinen Rose-Marie Stråhle.

- DET ÄR ALDRIG FÖRSENT - Ännu en melodi från ovan nämnda skiva. Mona Gustavsson (f.d. Leif Bloms numera Mona G's) framgångsrik sångerska och låtskrivare har skrivit en av mina absoluta favoritlåtar som ger mig rysningar av välbehag.

- NU KOMMER TÅRARNA IGEN - Uppföljaren till mastodont-hiten "Gråt inga tårar" kan man säga på samma tema, ursprungligen utgiven på skiva 1978, men det är nyinspelningen på plattan "Historien Thorleifs" från 1995 som jag helst lyssnar till. "Jag letade i gömmorna på vinden och i en låda fann jag dina brev. Det kändes som om hjärtat skulle brista, jag svalde när jag läste det du skrev", sjunger Thorleif och han röst är som skapt för just denna typen av sorgsna texter. Det är säkert förklaringen till varför "Gråt inga tårar" blev en sån hit. Allt stämde liksom.

- FARVÄL -Ytterligare en melodi från skivan "Historien Thorleifs", och ytterligare en på det sorgsna temat. Melodin skrevs Thorleif själv tillsammans med legenden Gert Lengstrand och gavs först ut på plattan "Kurragömma" från 1976. Men jag njuter mer av nyinspelningen från 1995.

- ALL MIN KÄRLEK - Melodin på plattan "Ingen är som du.." från 2000 är en av de allra vackraste jag vet. Den inleds med vacker elorgel, bjuder på en underbart vacker text till en gigantiskt stor melodi. "Min vän låt oss börja om, låt oss än en gång försöka för vår kärleks skull. Våga tro på oss igen när jag ber dig. Jag menar varje ord som du hör, sjunger Thorleif i bandets bästa låt, i mitt eget tycke, genom alla tider.

- GENOM SKOGAR ÖVER ÄNGAR - En av för tidigt bortgångna Lasse Westman komponerad och producerad melodi från skivan "En liten ängel" från 1997. En enkel melodi egentligen i stuffigt halvtempo. Vad det är som fångar mig vet jag inte. Det vilar nån slags mystik över den och det hänger kanske ihop med texten där sjungs om bland annat älvors dans på tå. "Vem behöver guld och pengar, här finns allt jag önskar få", sjungs det i refrängen. Ja tänk om det bara vore så enkelt...

- ALLA UNDERBARA STUNDER - Melodin skriven av Mikael Wendt och Crister Lund är av samma snitt som Thorleifs många hits under nittiotalet. Den inleds likt likt "Med dej vill jag leva" fån -92 med gitarrer och mynnar ut i en underbar refräng.


Det finns hur mycket bra låtar som helst med Thorleifs, listan kunde bli hur lång som helst, men du ska ju orka läsa den också. Tack för att du orkat läsa ända hit och tack till Thorleifs för "Alla underbara stunder" ni gett mig...

Foto: thorlifs.se

07 november 2007

Drifters har gjort årets hittills mest helgjutna platta.


Erika Sjöström ger mig rysningar av välbehag. Nya plattan är, som jag hört sägas innan, en glädjefest från början till slut.
Jag är fullständigt golvad, har lyssnat på Drifters nya skiva hela dagen, med ett litet avbrott för bowling. Det var kärlek från första stund. Skivan är en perfekt blandning av starka originallåtar och covers.

Man inleder med Erikas underbara saxintro i melodin "Ett liv med dig" och går i mål med Carolas fantastiska ballad "Ännu en dag". Däremellan bjuds på idel underbara låtar. "Vem kan älska dig som jag är en glittrande bugglåt" av bästa Wahlströms-slag. Ett snyggt, snott intro som för tankarna till Elvis gamla "King creole", en utsökt text, ett grymt svängigt solo med både piano och saxofon, en höjning och sen går låten i mål.
Sedan följer "Lova mig" Anders Engbergs Dansbandslåten-bidrag från 1996, den enda av de utvalda cover-låtarna som inte slår originalinspelning. Sången är lika bra, men Anders Engbergs saxar är något "fetare". Tempot höjs igen med en duett mellan Erika och Casper Janebrink från Arvingarna. "Love is in your eyes" som duetten heter är en härlig halvtempo-schlager som för tankarna till Friends och självaste ABBA.

Mer schlagertoner blir det i "Jag vill sjunga ut min glädje", en melodi som Lotta & Anders Engbergs gjorde i början av 90-talet som står sig lika bra idag. "Jag vill sjunga ut min glädje, tänk så skönt det är att få leva. Livet är en gåva, allting känns så bra", sjunger Erika och det är en klockren beskrivning av känslan som hela skivan skänker mig.

Erika Sjöström sjunger nära örat med en djup innerlighet på en skyhög nivå som få sångerskor når upp till. Några i samma höga klass är i mitt tycke Git Persson i Fernandoz och Paula Pennsäter som sjöng i Wizex under några år. "Som ett rop ifrån dig, att du saknar mig hör jag änglar" sjunger Erika på spår nummer åtta "Jag kan minnas" skriven av bandets basist och eminenta låtskrivare och producent Kent Liljefjäll tillsammans med Jonas Näslund, sångare i Mats Bergmans. Ängeln jag hör är Erika och melodin är nog den bästa dansbandslåt jag nånsin hört. Den har allt jag önskar av en helgjuten dansbandslåt. Jag vill köra melodin på repeat och lyssna på den hela natten.

Jag kan fortsätta att rada upp låtar och strö rosor över dem men väljer att nöja mig här. Är det något jag kan klaga på så är det möjligen konvolutet, hade jag fått välja hade fotot i konvolutet där killarna på knä tillber Erika varit fotot på omslaget, men det är bara en anmärkning i marginalen.


Fullständig låtlista: 1. Ett liv med dig 2. Vem kan älska dig som jag 3. Lova mig 4. Love is in your eyes 5. Jag vill sjunga ut min glädje 6. Vart vi än går 7. Sunny day 8. Jag kan minnas 9. Låt kärleken få födas 10. Don't slam the door 11. Låt oss kasta loss 12. Så nära 13. Ännu en dag

foto: www.drifters.se, www.ericas.nu

06 november 2007

Martinez nya singel lovar gott för kommande full-cd.

<
Martinez nya vokalist-fynd Claudia Unda som jag berättade om i gårdagens inlägg visar framfötterna på Martinez nya singel.

Claudia Unda hade premiär som sångerska i Martinez i slutet av september och visar tydligt att hon håller minst lika hög klass som bandets tidigare sångerskor.

Nya singeln bjuder som jag nämnt tidigare på två melodier. Den första är "Bilder av dig", melodifestival-låten skriven av Stephan Berg Claudia framförde tillsammans med gruppen Ai 1999. Stephan Berg är mannen bakom b.la. Eurovision Song Contest-vinnaren "Fångad av en stormvind" med Carola, vilket borgar för hög kvalité. För att funka bättre på dansbanan har låten arrangerats om lite grand, i mitt tycke faktiskt till det bättre.

Melodin och arrangemanget för tankarna till Mickys platta "Så länge du vill" från 1996. "Jag har bilder av dig i mitt hjärta, minnen av en sommar för längesen. En gåva från himlen är allt jag behöver, vår lycka beror på dig", sjunger Claudia för mannen som lämnat henne. Mycket storsint välkomnar hon honom att komma tillbaka till sig. En melodi i samma höga klass som hitmelodin "Kommer sakna dig så".
Claudia har en vacker, innerlig röst som för tankarna till stora namn som Jenny Silver (F.d. Öhlund) och Carina Jaarnek eller ovan nämnda Mickeys sångerska Mia Sandström.

Spår två på nya singeln är en lättfotad, snabbfästande bugglåt med härligt dragsplsintro skriven utav hitmakarna Åsa Karlström och Mats Larsson. Titeln är "Grannen mitt emot" och är en text med verklig bakgrund som handlar om en kvinna som förälskat sig i just grannen mitt emot. Melodin är mycket Martinez men för också mina tankar till insomnade Helene & Gänget.
Man får inte veta om det blev något mellan grannarna i texten, men som Åsa Karlström avslöjar i sin kommentar till mitt tidigare inlägg, är de numera förlovade. Jag ber att få gratulera Martinez till en utmärkt ny singel , nu hoppas jag att en fulländs skiva är på gång. Nämnas bör också Johan Sjödin som gjort ett strålande jobb som producent på nya singeln som släpps nu på fredag.

Foto: www.martinez.se, alldeles färska bilder på b.la. Claudia som lades ut på Martinez hemsida idag.

05 november 2007

Arvingarna dansar in julen.


Den 28 November släpps Arvingarnas julskiva "Rockin´ Around The Christmas Tree" och de utlovar massor av gamla goa klassiker. Och förhoppningsvis några nya också.
Arvingarna är ett band som jag varje gång jag lyssnar på nån av deras tidigare skivor slås av hur bra de faktiskt är. De har ett eget sound och fyra karaktärsstarka sångröster. Det känns ändå som att intresset kring bandet svalnat lite de senare åren. Förhoppningsvis ändrar kommande skivan på det. Smakprovet på bandets lyxiga hemsida ger stark mersmak. Återkommer självklart med en recension framöver...

foto: www.arvingarna.nu

Martinez släpper ny spännande singel i slutet av veckan.

Martinez släpper ny singel på fredag med färska sångerskan Claudia Unda. Bandet har släppt tre riktigt bra fullängds plattor de senaste tio åren så mina förväntnigar är höga.

Martinez från Sundsvall har haft har haft flera duktiga sångerskor genom åren, b.la. Agnetha Olsson som numera turnerar med sin fästman Peter Grundström från nedlagda Thor Görans. Det kör bland annat en show där de hyllar Lena Philipsson och Tomas Ledin. Tillsammans med Agnetha har bandet haft flera framgångar på b.la. Svensktoppen med låtar som Henrik Åberg-duetten "En dans i morgonsolen" och "Min man". Nu senast hette sångerskan Lillan Vestman, som tvingades sluta i bandet på grund av ryggproblem. Med henne hade de b.la. en hit på Sveriges radio P4:s kalaslist med melodin "Kommer sakna dig så", en av bandet allra bästa låtar enligt min mening.

Numera heter alltså sångerskan Claudia Unda och hon har en spännade musikalisk bakgrund. 1999 deltog hon i Melodifestivalen som en av fem medlemmar i tjej-gruppen Ai. En annan av medlemmarna i Ai var välkända tv-profilen Josefine Sundström. Låten de framförde hette "Bilder av dig" (text/musik: Stephan Berg) och är ett av två spår på nya singeln. Nu i en ny mer dansant version.


Kommande singelns andra spår "Grannen mitt emot" är en melodi av framgångsrika låtskrivar-duon Åsa Karlström och Mats Larsson och utlovas på Martinez snygga hemsida vara en riktig rackarrökare.

Framåt helgen får ni veta vad jag tycker om nya singeln, den verkar minst sagt lovande...

foto: www.martinez.se

04 november 2007

Norska Fryd & Gammen bjuder upp till damernas.

Dansbandskungens norska favoritband har som genomgående tema på nya skivan olika flickor. Varje låt nya plattan "Damenes" (Tylden) dediceras en utvald pike.
Fryd & Gammen är en av Norges äldre orkestrar och startade sin karriär redan 1970. Men omslaget på nya skivan skvallrar om att det inte är mer än en medlem kvar sen den tiden. Namnet på mannen bland de unga grabbarna i bandet är Jan Erik Aaserud och hans instrument är keyboard. Övriga medlemmar är på saxofon, dragspel och keyboard Svein Morten Haugerud, gitarren trakterar Marius Molstad, Mikael Chauvet sköter trummorna och i fronten på sång finner vi Tommy Tungvåg son till Arnstein Tungvåg, i Norge välkänd sångare i Dænsebændet.

Första gången jag såg och hörde Fryd & Gammen var då de deltog i "Årets dansebandmelodi 2004", norges svar på insomnade "Dansbandslåten", som sändes direkt i tv. Melodin hette "Musikk er livet" och skrevs av två kända svenska låtskrivare Patrick Ahlm och Keith Almgren tillsammans med en av Norges mest framgångsrika låtskrivare inom genren, William Kristoffersen. "Musikk er livet" är en glad, traditionell låt som jag gärna och ofta lyssnar på igen.

På nya plattan handlar det mycket om flickor, alla låtar tillägnas en särskild flicka, och det är många melodier som lånats från Sverige som man väl känner igen. Joakim Arnells och Ulf Georgsson buggrökare "One dance, one rose,one kiss/En blick, en dans, en kyss" här med norska titeln "Et blikk, en dans, et kyss" inleder med fullt ställ och svänger precis lika mycket på norska som på svenska.
Sedan sänks tempot något och man känner igen melodin "Stopp och belägg" av Leif "Mulle" Melander från Wahlströms senaste skiva, med norska titeln: "Stopp og se, Emma".
Skivan bjuder på en bra blandning av moderna och traditionellare melodier och bland de sistnämnda vill jag uppmärksamma Jay Livingston och Ray Evans "Mona Lisa" och Rocco Granatas gamla hit "Marina".


Det verkar råda större förbrödring än nånsin mellan norska och svenska dansband, och det är både roligt och smart. Jag menar blir en låt en hit i det ena landet, så är det ju inte alls konstigt om den blir det i det andra. Ett utmärkt exempel på Fryd & gammens ny platta är "Angeline", i Sverige känd som Barbados första hit "Hold me" som Fryd & Gammen rönt stor framgång med i Norge på olika listor. Av plattans totalt 13 spår är hela 12 skrivna av svenska låtskrivare och sedan översatta av b.la. Tommy och Marius i bandet.

Absolut favorit på plattan är svängiga "Marie, Marie" skriven utav välkände Staffan Hellstrand med norsk text av Tommy, en melodi som Sven-Ingvars gjorde på skiva nån gång på nittiotalet, den svänger riktigt skönt fortfarande.

Fryd & Gammen lever upp till orkesternamnet man blir glad av att lyssna till dem. Och så har de Norges snyggaste vokalist också(!). Har du inte bandets förra skiva rekommenderar jag dig att köpa både den och nya skivan, gillar du svängig dansmusik med norsk sång blir du inte besviken...

Foto: www.frydoggammen.com

03 november 2007

Mats Bergmans firar 20 år med fullmatad dubbel-skiva.

Från det att bandet Sjösagrabbarna 1987 bytte namn till Mats Bergmans har de sakta men säkert jobbat sig upp mot det absoluta toppskiktet i dansbands-Sverige.
På sin väg mot toppen har Mats Bergmans medverkat flertalet tv- och radiosändningar, vunnit svenska dansbandsmästerskapet överlägset 1994, och blivit utsedda till Årets Petter 1998. Tvåa det året blev för övrigt Thorleifs.
Vidare har de haft flera hits på olika listor b.la. "Har du tid med kärleken", "Rosen som du gav mig" och "Kan du hålla dom orden". Den sistnämnda blev i somras utsedd till årets låt på Guldklaven-galan i Malung. Viktigt att nämna i sammanhanget är att de vann i konkurrens med de två mycket starka låtarna, "7milakliv" med Martin Stenmarck och "Sandras sång" från tv-serien "Leende guldbruna ögon" inspelad av både Arvingarna och Lennartz.

2004 vann bandet en guldklav som årets band före Lasse Stefanz och Wahlströms, bandets dittills störst stund. Och framtiden ser minst sagt ljus ut för Bergmans. De två senaste skivorna har med stor hjälp av massiv reklam i tv och tidningar och Bert Karlssons bolag "Mariann" i ryggen sålt i stora mängder. Och jag kan inte se att kommande skivan skulle ändra på den trenden, för det är en hel rad av gamla och säkerligen kommande hits som radas upp...

Personliga favoriter bland de äldre inspelningarna är:
- "Lika kära nu som då" - Svensktopphiten från 2001, en svängig låt om den stora kärlek som fortfarande lever stark.
- "Kärlekens skugga" - Också det en listmelodi som handlar om smärtan man känner när man står ensam med saknaden av en förlorad kärlek. Melodin är kanske
inget särkilt i sig,men däremot är texten fantastiskt bra. Jag har svårt att värja mig för de sista raderna i andra versen: "Det finns dom som aldrig kommer in ifrån kylan utanför, som aldrig känt nån annans hand i sin och känt den värme som man gör". Vackert, gripande och även för många en bitter sanning...
- "Mina allra bästa minnen"- Melodin med Lasse Eriksson på sång släpptes som singel 1994 och skulle testats till Svensktoppen men så blev inte fallet p.g.a diverse strul med låtskrivaren. Melodin hamnade dock ändå på listan, fast istället med Hasse "Kvinnaböske" Andersson och låg som bäst etta på listan. Och jag är övertygad om att låten gjort det även i Mats Bergmans version. Låten har spelats in i ett antal andra starka versioner i varierande tempon med b.la. Curt Haagers och Matz Bladhs. Detta är min favorit bland de melodier Lasse, som jag tidigare på bloggen gick ganska hårt åt, framför. Här använder han sin röst mer tillfredsställande än på de låtar han gör med Cavalkad på senaste skivan.
- "Jag ångrar mig inte en sekund" - En av bandets poppigare stunder, inspelad på åttiotalet med bla PerErik Larsson och Tonix. "-Jag har varenda minne kvar, och fast det är allt jag har, fann jag lyckan för en stund. Ångrar mig inte en sekund.", sjunger Jonas och uppmanar oss att minnas allt som varit med glädje och förstå att livet inte alltid går den väg man innerst önskat. Låten är den absolut bästa av de äldre låtarna i stark konkurrens med ovan nämnda "Kärlekens skugga".


Mats Bergmans storthet ligger mycket i Jonas Näslunds unika röst. Han har en djup, varm röst som förmår göra smärre underverk med ibland ganska enkla melodier. Förutom skivorna han släppt tilsammans med grabbarna i bandet medverkar han som soloartist på samlingskivorna "Önskelåtar" och "Önskelåtar 2" (Roldex) tillsammans med b.la. Elisabet Lord. Fina melodier att nämna på de skivorna, som går att köpa i shoppen på Mats Bergmans hemsida, är: "Nattens fjäril", "Du har fått mig att tro på kärleken igen", "Ovan där", "Soldaten och kortleken" och "Tro mig jag behöver dig".


Det finns alltid låtar man saknar när orkestrar summerar sina bästa melodier genom åren, och man kan förstå att det är svårt att välja bort självklara hits. Ändå är det egentligen bara melodin "Jag vill va din", en sista dansen tryckare om förbjuden kärlek, från albumet "Min egen ängel" som jag verkligen saknar...

Nedan följer den fullständiga låtlistan och jag ber att få återkomma med en ingående recension av de nya inspelningarna så fort skivan landar i brevlådan....

1. Vem har svaren 2. Har du tid med kärleken 3. Blueberry Hill 4. Om änglar finns 5. Kärlekens skugga 6. Jag ångrar mig inte en sekund 7. En lycklig man 8. Ingen har dina ögon 9. Til you try 10. Tusen vackra bilder 11. Kan du hålla dom orden 12. Rosen som du gav mig 13. Om du går nu 14. En kväll med dig 15. Bara va en man 16. En sommar är kort 17. Mina allra bästa minnen 18. Lika kär nu som då 19. Broken hearted 20. Två mörka ögon 21. Min egen ängel 22. Three steps to heaven 23. All världens rosor 24. Så länge jag lever 25. Säg som det är 26. Little June 27. Min famn
28. Rock me 29. Tusen tack för alla dessa år 30. Vart tar alla åren vägen

Foton: www.matsbergmans.nu

01 november 2007

Sounders herrar svänger mer än deras dam.

I juli släppte Sounders egenproducerade skivan "Guld" (S-Records) som bjuder på en hel del Elvis, några väl valda bugglåtar och ett par tre originallåtar.
1975 startades Kungälvsbandet Sounders. Idag finns ingen av original-medlemmarna med, men André som stått för en stor del av sången sedan han blev fast medlem 1977 är still going strong. Han har en personlig röst, ibland är det svårt att avgöra om han sjunger helt rent, men det kan jag bortse från då han fortfarande låter engagerad när han använder den.

Det är många covers, hela 11 av de totalt 14 spåren. Men det är helt okej versioner de bjuder på även om det inte är några djärva nyskapande arrangemang. Men det svänger gott om buggfavoriter som Mavericks "All you ever do is bring me down", Leroy van Dykes gamla hit "Walk on by" och "Du är guld för mig" (I'm not that kind of guy), den senare inspelad av Schytts 1999 på plattan "Ett fenomen" (Mariann). Jag återupptäcker "Vem vet" (I might) som Matz Bladhs spelade in med Göran Lindberg redan 1991, en riktigt bra låt som håller än, en personlig favorit på skivan.

På Sounders hemsida kan man läsa om bandets historia från 1975 fram till idag. Bland annat om perioden då självaste Lasse Lönndahl var gästsolist i bandet. Vidare kan
man om man inte visste det innan få reda på att Kenny Samuelsson, som sköter gitarr och en del av sången i Streaplers numera, värvades från just Sounders.

Under flera omgångar har bandet gjort Elvis-shower och det märkas också på skivan, det bjuds på fina versioner av b.la. "Such a night" och "Can't help falling in love". På den sistnämnda spricker dock Andrés röst något på slutstrofen, men fram tills dess är det riktigt njutbart.
På tidigare produktioner har det också varit med en och annan Elvis-goding och jag minns särskilt ett medley på skivan "Vänner" från 1990 som svänger gött än idag...

Den enda låt på skivan som jag inte gärna lyssnar på är Åsa Henrikssons version av "Ännu en vacker dag". Inte för att jag inte gillar låten, det är tvärtom en av mina absoluta favoriter bland Lotta Engbergs många inspelningar. Anledningen är snarare att Åsa inte lyckas nå upp till Lottas nivå, men å andra sidan är det få som når upp till samma nivå som en av dansbandsvärldens genom tiderna största röster.

Däremot gör Åsa en klart godkänd insats i originallåtarna "I en känsla utan ord" och "Om du kommer", men kanske inte mer än så tyvärr....

Foto: www.sounders.se

Michael Nystås hyllar Drifters kommande skiva på dansbandsbloggen.se


Dansbandsbloggens Michael Nystås hyllar Erika Sjöström, sångerska i Drifters, och utnämner henne till landets just nu bästa sångerska.
Den 26 oktober var det stort releaseparty i Borgen i Norrköping för Drifters kommande skiva "Ett liv med dig" (Frituna) som släpps i butik den 7 november. Bland andra Åsa Karlström, en av dansbandsgenrens mest framgångsrika låtskrivare senaste året, var där.
På Drifters skiva som släpps om en knapp vecka finns Åsa och Mats Larssons låt "Låt kärleken födas" med.
Och låtlistan och Nystås blogg skvallrar om att det är många intressanta nummer på skivan. B.la. Ann-Louise Hanssons gamla hit "Don't slam the door" och Carolas munumentalt vackra "Ännu en dag", ursprungligen inspelad med Carola 1984 på skivan "Steg för steg" (Mariann).
Den senare har gett mig gåshud mer än en danskväll. Då med Blender som framför den helt utsökt. Blender som för övrig är landets absolut bästa live-orkester just nu, och de sprider en genuin glädje från scenen varje gång de äntrar den. Mycket beroende på deras strålande sångerska Maria Persson. Hon har samma starka utsrålning som ovan nämnda Erika Sjöström.

Återkommer med med mer ingående kommentarer om Drifters nya skiva när jag fått den i min hand... Enligt vad min "rival" och förebild Michael Nystås skriver i sin blogg kan det här mycket väl vara årets bästa skiva, hittils. Jag har själv stora förhoppningar på Fernandoz kommande skiva där Git Persson äntligen återkommer på skiva. Jag försöker luska lite om skivan och återkommer med mer fakta om även den framöver....